Gambling Mans

 

© Gambling Mans kennel

Gambling Mans

 

Jag köpte min första sheltie 1988, "Oskar" - Teddyvail's Gambling Man. Varför? Ja helt enkelt för att jag hade blivit förälskad i rasen. Oskar var en härlig, go och mycket älskvärd sheltie. Han var mycket sheltie. En aning för stor och med "stiliga" ståndöron! Men Oskar var söt. Han var dessutom trefärgad. Färgen var inte planerad däremot. Men jag tycker än idag mycket om trefärgat.

När så Oskar var omkring 5 år,1993, var jag sugen på en sheltie till. Det blev en mycket söt liten sobel, "Freddie" - Teddyvail's Freddie. Han var också en mycket charmerande herre. Var sådan hela sitt liv.

Nu började tanken på att själv starta uppfödning av denna härliga ras. Jag satte mig på kö för en trefärgad tik. Tiken blev född men under tiden hade jag "lånat" en liten härlig tjej som skulle ha lite miljöträning i stadsmiljö (hon bodde långt in i skogen). Det blev dags för Glori att återvända till kenneln. Men som vi står där i trädgården hemma på kenneln hoppar min lilla "tosa" rakt upp i famnen på mig. Jag kunde inte släppa henne. Tack till kennel Teddyvail som lät mig köpa Glori istället för valpen. Glori var 8 månader när hon blev permanent boende hos mig.

1995 fick jag mitt kennelnamn - Gambling Mans - som ni förstår så var det efter min första sheltie. Första kullen hade jag i mars 1995. Glori blev den tik som blev mamma till denna första kull. Glori var en väldigt duktig mamma, vilket hon fört vidare till sina barn i sin tur.

Då jag 1999 flyttade ut på landet (dvs utanför staden), köpte jag min första collie, Gatefields Grain Of Gold. Collie hade länge varit en önskan att få äga. Stina, som hon heter är en bedårande collietjej och en bestämd dam.

Så 2002 fick jag då förmånen att få köpa Gatefields Make My Day, Lisa. Hon är mycket glad, positiv och pigg på upptåg.

Lisa har haft en kull valpar, där Gambling Mans Just A Jackpot fick stanna på kenneln..

 

Mitt mål är att i största möjliga mån få fram glada, positiva och friska individer. Som jag sett under åren så är det inte det lättaste att få fram en "väldigt snygg" sheltie, men strävan finns. Det jag allra mest önskar är att valpköparen ska få glädje och många härliga år tillsammans med sin hund.

Även collien ska vara en glad och lycklig hund. Frisk, sund och orädd. Dessutom är collien en hund vars skönhet griper åskådaren!

 

Mina hundar är allt för mig!